Публикувано на: чт, мар. 29th, 2018

Модните тенденции, които така и не обикнахме

Mодата и модните тенденции се променят като скоростта на светлината и понякога е доста трудно да проследиш всичко, което е актуално и да го следваш. През последните няколко години се нагледахме на куп интересни и артистични идеи в тези сфери и дори им се възхищавахме.
Но има и няколко, които така и не успяхме да обикнем, просто защото са по един или друг начин безвкусни и абсурдни.

Дрехи с принт на голи тела

Най-често такива странни облекла са бодита, тениски и суичъри. И ако на някоя дама й е весело да се разхожда с принт на мъжко окосмено тяло до кръста, то отстрани наистина изглежда нелепо и показва всякаква липса на стил. Картинката става още по-неприятна, ако одеждата е направена от изкуствени материи като полиестер-тогава и изпотяването е напълно сигурно.

Пухени обувки в стил „одран заек“

В повечето случаи, подобни „интересни“ обувки са имитация на животински пух и въпреки,че при направата им не е пострадал нито един заек, то изглеждат така, сякаш някое пухкаво и симпатично животно е одрано и са решили да се изгаврят с него максимално. Освен това, въпросните обувки са крайно грозни и дори представители на първобитните времена биха се ужасили от вида им.

Цветни бради на фона на обикновена коса

Хипстърите и другите представители на някой ню-ейдж стилове се появиха с идеята да са различни, открояващи се и винаги арт. Е, да обаче понякога и на тях им липсва онази добре позната естетика, която дори Лейди Гага не пренебрегва.

Цветните бради на фона на обикновен цвят коса станаха голям хит и все повече младежи искаха да изпробват този тренд върху себе си. Каквото и да си говорим, не изглежда добре. Без значение дали брадата е сива, розова или синя…с черната или кестенява коса стои по-скоро като изкуствен аксесоар закупен от карнавален магазин.

Пухени елеци и палта от естествена кожа

Ценителите на скъпите и луксозни дрехи, със сигурност са се сдобили поне с един пухен елек и палто от норка или някое друго животно. Понякога обаче, чисто хуманното отношение, би трябвало да ни накара да се замислим по какъв начин такава одежда е стигнала до нас.

Защото да си правим щастливи селфи с новата придобивка, докато поредното животно лежи някъде умъртвено и одрано, е меко казано жестоко.

Снимка: norka.tf

Коментари